Om grundaren

Jag tar hand om ert hem som om det var mitt eget


Idén med Housemonkeys började ta form medan jag reste fram och tillbaka mellan Sverige och Schweiz.

Att komma ”hem” blev mer och mer ett arbetsprojekt. ”Kanske skulle fler människor än jag själv vilja ha en ”husapa” som tog hand om hemmet, så att det blev en njutning och avkoppling att komma hem.

Därför startade jag företaget The Housemonkeys AB 2020.

Läs gärna mer om min bakgrund.

Anders Ulle


Kort sammanfattning av min bakgrunD

Jag föddes 1972 i Stockholm, Sverige. 1982 emigrerade min familj till USA där jag tillbringade nästan 18 år på att slutföra min utbildning och påbörja min yrkeskarriär.

Jag har en Bachelors degree i internationell företagsverksamhet, ekonomi och global historia som slutfördes vid Marymount University, Arlington, Virginia 1995.

1995 började jag som analytiker för ett konsultföretag med fokus på energi- och telekomprojekt som, tillsammans med Världsbanken, huvudsakligen var fokuserade på den sydamerikanska marknaden.

2000 flyttade jag tillbaka till Sverige för att arbeta på Ericsson som global produktmarknadschef för Operational System Support.

2003 fick jag möjlighet att arbeta för ett stort svenskt design- och tillverkningsföretag för hyllor och utställningar i detaljhandeln, Freepart AB.

2006 rekryterades jag av en headhunter för ett jobb på Siemens i Sverige. Jag tillbringade ett år i Sverige med dem som global produktmarknadschef för passerkontrollsystem och blev sedan ombedd att flytta till Schweiz för att arbeta för Siemens Building Technologies internationella huvudkontor.

2007 – 2018 har jag i Schweiz haft tre olika befattningar på Siemens AG med globalt ansvar, mestadels inom säkerhet.

Där utvecklade jag några av de bästa relationerna med kollegor och kunder som jag fortfarande idag uppskattar och förvaltar.

2019 var jag tillbaka i Sverige fortsatte då med konsultarbete för gamla och nya kunder inom säkerhet och inköp.

Min familj har alltid haft ett sommarhem på Värmdö som blev min hemmabas under alla världsresor och länder jag bodde i. Mina föräldrar har sålt sitt hem, men min fru och jag har köpt ett nytt hem i närheten, så jag känner mig fortfarande ”hemma”.